Home

Den 7:e juni medverkar Johan Rydh vid Premiären av Johann Abraham Peter Schulz: Peters Bröllop.
Föreställningen är en del av Musikfestspelen i Potsdam Sansoussi. Läs mer HÄR Föreställningen kommer också att spelas under Copenhagen Opera Festival som äger rum den 28 juli till den 4 augusti.
YstadOperan firar 35-årsjubileum med framförandet av ”En mindre högtidlig MÄSSA till firandet av YSTADOPERANS 35-årsjubileum med musik av ROSSINI.
Johan Rydh är en av de medverkande och föreställningen ges vid fem tillfällen på Ystad Teater under perioden 15-21 juli
Johan Rydh gjorde sin operadebut på Stockholmsoperan redan som tioårig gossopran i Carmen. Han är utbildad vid Operastudio 67 samt Teater- och Operahögskolan i Göteborg.
Han debuterade våren 1996 på Göteborgsoperans stora scen som Hans i Äppelkriget och har sedan dess varit engagerad i många olika uppsättningar på bl a Göteborgsoperan, Folkoperan, Värmlandsoperan Ystadsoperan, Opera på Skäret, Den Norske Opera, Den ny Opera Esbjerg och Staatsoper Stuttgart.
Johan Rydh har bland många roller sjungit Renato i Maskeradbalen, Wotan i Wagners Rhenguldet, Enrico i Donizettis Lucia di Lammermoor, Guglielmo i Mozarts Cosi fan Tutte, Scarpia i Tosca, Greven i Figaros bröllop, Escamillo i Carmen och titelrollerna i Don Juan och Rigoletto.
Johan finns representerad på flera skivor och är en mycket uppskattad solist vid konserter och i körverk.

Baritone